Bröd med saffran!

 

 

 

img-4520.jpg

Recept kommer här:


1 pkt jäst
150 gram smör
250 gram kesella
5 dl mjölk
2 dl socker
2 pkt saffran
1 ägg
kardemumma
salt
12 dl mjöl
Fyllning
125 gram smör
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
Smula jästen, blanda mjölk och smör till fingervarmt och blanda. Häll i saffran (mortla gärna saffranet med lite socker) salt, socker, kardemumma, kesella och ett ägg. Sedan vetemjölet. Låt jäsa i minst 3o minuter. Kavla ut, bred på fyllning och baka ut till bullar. Använd en springform och lägg i bullarna. Låt jäsa igen. Pensla med mjölk och ägg. Garnera med pärlsocker eller råsocker. Grädda sedan butterkakan i 225 grader i ungefär 25 minuter.
 
lyckatill2.png

 

7 dec 2012

Comments powered by Disqus