Ett stort varmt TACK!

 

imagescam079mw.jpg

NORDANEDE MARKNAD

 Som ägde rum vid Nordanede Bygdegård

den 17 November 2012 kl. 11.00 – 15.00.

 

julmarknadbb.jpg 

Nordanede Bygdeförening vill börja med att rikta ett stort tack

till alla knallar och besökare,

som gjorde denna dag så lyckad och trivsam.

varmastetack.jpg

 

Det var en bit över 1000 besökare under dagen. Alla verkade vara så belåtna och nöjda med denna dag, både knallar och besökare, det var vår ambition också! Flera ville reservera en plats till nästa år, det är ju ett bra betyg. Flera påpekade, att det var en gedigen marknad, med alla de fina hantverken, och att det var bra, att det inte fanns massa krimskrams. Nordanede  Marknad växer faktiskt för varje år, både med knallar och besökare, det är så skoj. I år var det fjärde året för Marknaden.

Knallarna hade marknadsplatser med tak uppställda ute och bordsplats inne! NBF hade servering både ute och inne. Många glada och nyfikna besökare, vid marknadsstånden, till knallarnas glädje. Många besökare träffade på vänner och bekanta, som dom inte träffar på varje dag. Man hörde ”glada skratt” och ” hej! det var länge sen” sen stod dom och pratade glatt. Marknader är verkligen ett socialt ställe, där man träffar på glada människor, måste vara atmosfären! Det var så roligt att det vart så lyckat, för oss alla som arbetat med att anordna marknaden, det blir som en bonus!

Det är så mycket förberedelser, innan marknaden öppnar sina portar. Vi som ”jobbade” samlades kl. 8 på lördags morgonen vid bygdegården.  Ordna det sista med serveringen, bre smörgåsar, skära upp gobitar, brygga kaffe m.m. Ordna med borden som inte hanns med kvällen innan, elanslutningar till stånden, dirigera knallarna till borden dom skulle ha sin försäljning vid, ordna eldningstunnorna, ställa iordning granarna m.m. Då hade vi alla varit där kvällen innan, ordnat med borden och duka i serveringen, knallarnas bord ute och inne, belysningar samt allt annat som har med förberedelserna att göra.

Det började ju faktiskt redan för flera månader sen, med en grovplaneringen på ett möte, sen finplanering i dom olika grupperna, som vi delat upp oss i. T.ex ta emot anmälningar per telefon från knallar, parkeringsgrupp, serveringsgrupp för ute/inne, annonser/reklamlappar, bakning både av segkakor/gobitar, varuinköp, ordna granar samt mycket mycket mer!  Det kanske låter jobbigt, men är man många som hjälps åt, så går det smidigt. Vi vill ju göra allt så bra som möjligt. Så att alla blir nöjda och belåtna, både knallar, besökare och bybor.  

Nästa år 2013, samma helg som i år, blir det Nordanede Marknad igen! Så det kan du notera  i din agenda, om du inte vill missa den. Du är varmt välkommen åter, det gäller er alla både knallar och besökare!

imagesca8bbs0m.jpg

 

21 Nov 2012