Jag tycker detta är ett bra Initiativ .....

 

 

synoptik-visionforall.jpg

 

Miljontals människor i världen har synfel men saknar glasögon. Nu tar Synoptik hjälp av Bloggsverige för att samla in avlagda glasögon och se till att de hamnar någonstans där de gör nytta. Optiker utan gränser är ett samarbete mellan Synoptik och hjälporganisationen Vision For All (VFA). Tillsammans samlar dom in begagnade glasögon, tvättar dem och mäter upp dem. Glasögonen skickas sedan med på biståndsresor till tredje världen där våra optiker och optikerassistenter genomför synundersökningar och utprovning av glasögon. Organisationen arbetar med de allra fattigaste som har störst behov av optikerns insats. Dessa människor har aldrig möjlighet att betala för en synundersökning eller skaffa sig glasögon. Arbetet bedrivs helt och hållet av privatpersoner och föreningar som samlar in och skänker glasögon.  Samarbetet och insamlingen är ett ständigt pågående projekt och nästa resa med Optiker utan gränser kommer att gå till Nicaragua mars 2013.

Har du några gamla glasögon som du inte använder så kan du göra en god gärning genom att lämna in dem till närmaste Synoptikbutik. (närmsta butik härifrån, är Sundsvall, som har 3 butiker)!

 Insamlingen pågår till den 21 december och vill du läsa mer så klicka www.synoptik.se  så kommer du till Synoptiks webbsida.

Jag tycker att detta är ett jättebra initiativ och vill

självklart delge detta och stödja detta projekt!

//sw

6 Dec 2012