Våfflor är ju så supergott men det är lite trist när våffeljärnet blivit ingrott och därmed smutsigt! Man vill ju inte börja laga något som smakar någonting annat än just goda våfflor. Ett riktigt smart husmorstips till dig som ska rengöra våffeljärnet är att göra en diskvåffla. Diskvåfflan gör våffeljärnet rent genom att ta ur smak och smuts ur järnet och få det att bli fräscht igen.
Du behöver
1/2 dl vatten
2 msk salt
1 dl vetemjöl
Blanda samman allt och grädda smeten som en vanlig våffla. Upprepa vid behov. Torka av med en fuktig trasa. Sen är det bara fritt fram att laga dig en god våffla! För du gräddar väl inte bara våfflor på våffeldagen!
Du ska här få ett recept frasiga våfflor, som är glutenfria!
Ingredienser
2 tsk Bakpulver.
½ tsk Salt
3 dl. Mjölk låglaktos.
2 st. Ägg
Margarin.
Tillagning
Hetta upp ett våffeljärn. Pensla laggen med matfett till första våfflan. Lägg på ca ½ dl smet och grädda till frasiga våfflor. Rör om i smeten då och då för att förhindra att majsstärkelsen sjunker till botten.