Mumsig förrätt!

 

 

 

Delar med mig av ett recept

på underbara räkbakelser till förrätt

(10 st)

rkos-21.jpg 

30 skivor formfranska som du tar ut rundlar med glas ur

 Fyllning:

 400 g hackade, skalade räkor (alt 1 1/4 kg oskalade räkor)

 2 dl majonnäs, 1 1/2 dl créme fraiche, 2 msk hackad dill,

2 msk hackad gräslök, 2 krm salt, 1 krm cayennepeppar

 Garnering:

 1 dl hackad dill, 1 dl hackad persilja, 10 dillvippor, valfria salladssorter, 250 g löjrom (till ytterkanten av brödet), 1 1/2 dk finhackad rödlök (mitten av brödet)

 1. Skär ut rundlar ur formbrödet

 2. Stapla 3 skivor på höjden med fyllning mellan skivorna och på toppen och sidorna.

 3. Garnera med dill och persilja på sidorna, löjrom längs ytterkanten & rödlök i mitten tillsammans med dillvippa

 4. Servera på en bädd på olikfärgade salladssorter.

 

Lyxigt, enkelt och  så gott!

imagescal9ez88.jpg

7 dec 2012

Comments powered by Disqus