Delar med mig av ett recept
på underbara räkbakelser till förrätt
(10 st)
30 skivor formfranska som du tar ut rundlar med glas ur
Fyllning:
400 g hackade, skalade räkor (alt 1 1/4 kg oskalade räkor)
2 dl majonnäs, 1 1/2 dl créme fraiche, 2 msk hackad dill,
2 msk hackad gräslök, 2 krm salt, 1 krm cayennepeppar
Garnering:
1 dl hackad dill, 1 dl hackad persilja, 10 dillvippor, valfria salladssorter, 250 g löjrom (till ytterkanten av brödet), 1 1/2 dk finhackad rödlök (mitten av brödet)
1. Skär ut rundlar ur formbrödet
2. Stapla 3 skivor på höjden med fyllning mellan skivorna och på toppen och sidorna.
3. Garnera med dill och persilja på sidorna, löjrom längs ytterkanten & rödlök i mitten tillsammans med dillvippa
4. Servera på en bädd på olikfärgade salladssorter.
Lyxigt, enkelt och så gott!