Recept!

 

 

valkommen-i-rott.png

 

Ett tips på en mycket god Cheesecake!

 

Ansjovischeesecake med basilika

och soltorkade tomater

 

Ingredienser

 200 g  kavring

 1 dl smält smör

 1 kruka basilika

 50 g soltorkade tomater

 3 dl crème fraiche

 3 dl gräddfil

 1 rödlök

 3 burkar anjovis, à 125 g, skuren i små bitar och avrunnen

 1 krm mald svartpeppar

 2 msk gelatinpulver

 0.75 dl vatten

 

Mixa bröd och smör till en slät massa och lägg i botten på en som är,

ca 24 cm i diameter och med löstagbara kanter. Mixa tomater och basilika.

Blanda i crème fraiche och gräddfil, ansjovis och svartpeppar samt

finhackad rödlök. Blanda geltinpulvret med vattnet. Smält gelatinet och

rör sedan ner i blandningen. Häll allt över kavringen och låt stå kallt

i 24 timmar.Ca. 12 bitar!  Serveras till förrätt, på buffébordet,

kanske det blir en nyhet på julbordet!  

 

 

4 dec 2012