Ett tips på en mycket god Cheesecake!
Ansjovischeesecake med basilika
och soltorkade tomater
Ingredienser
200 g kavring
1 dl smält smör
1 kruka basilika
50 g soltorkade tomater
3 dl crème fraiche
3 dl gräddfil
1 rödlök
3 burkar anjovis, à 125 g, skuren i små bitar och avrunnen
1 krm mald svartpeppar
2 msk gelatinpulver
0.75 dl vatten
Mixa bröd och smör till en slät massa och lägg i botten på en som är,
ca 24 cm i diameter och med löstagbara kanter. Mixa tomater och basilika.
Blanda i crème fraiche och gräddfil, ansjovis och svartpeppar samt
finhackad rödlök. Blanda geltinpulvret med vattnet. Smält gelatinet och
rör sedan ner i blandningen. Häll allt över kavringen och låt stå kallt
i 24 timmar.Ca. 12 bitar! Serveras till förrätt, på buffébordet,
kanske det blir en nyhet på julbordet!